Big NoNo

När vi ändå pratar om saker som fjtkl ogillar kan jag nämna några olika ”synder” jag och mina kolleger råkar ut för då och då. Here we go…

  • Att bromsprova sitt tåg mellan Arlöv och Lund är ingen god idé. Need I say more?
  • Inte heller att glatt ringa fjärren när man passerar Burlöv norrut för att meddela att tåget idag bara går i 70. Resonemanget ”om jag säger som det är innan avgång, kommer jag nog aldrig ut” är inget bra! Mm’kay?
  • Att ringa sin drift vid problem INNAN man ringer fjärren är heller inte så lyckat. Ring fjärren först. I’m just sayin’.
  • Att ringa vid infarten och påpeka att man idag är en mult eller trippel och behöver annat spår än normalt är heller ingen god idé. Mig kvittar det, men jag tänker på resenärerna som måste springa mellan de olika plattformarna. Aaait?
  • Försök att pyssla klart med ATC:n innan man ringer fjärren. Ibland tutar det till rätt rejält. Så rejält att det nästan gör fysiskt ont i örat. Det blir nog någon förstärkning genom mobisiren, och det är inte skönt kan jag lova och jag är rädd om min hörsel. Alrighty then.
  • Varför dra tunga lass över åsen på hösten med gamla trötta lok som knappt orkar dra tomvagnar på planmark. ”Bånnagas” från Båstad Norra på en sur T44 med 2000 ton i kroken och hoppas på det bästa. Halvvägs upp till Grevie är både sanden och tkl:s tålamod slut och info börjar kolla efter bussförbindelse Ängelholm – Halmstad. Inget förarbeslut, jag vet, men även planeringen borde tänka ett varv till ibland…over and out!

Tåget på bilden har som vanligt inget med texten ovan att göra…

130701- 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s