Station som station

Har ni varit på tågex i Ystad? Expeditionen är inrymd i det gamla stationshuset som på så många andra ställen. Inget konstigt med det. En lustig sak är dock att detta hus agerat polisstation i ett antal Wallanderfilmer. När engelsmännen intog Ystad för inspelning, så fick våning två agera polisstation. Man skulle filma några scener inne i huset och några scener utanför. För att tågklarerare och andra skulle kunna jobba som vanligt utan att riskera att hamna på film, bestämdes det att rutorna på våning ett skulle frostas. Och för att göra saken lite mer trovärdig lade filmteamet till den svenska polisens logga. Efter filmningen lämnades vissa saker kvar, bland annat polisloggorna på fönstren. Undrar om någon ringt på tågex någon gång för att anmäla ett brott?

10-12-22-7080

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s