Dag tre på skolan i Ängelholm

Så var tredje dagen avklarad. Det känns nästan lite segt och långsamt. Men jag får samtidigt ha förståelse för att järnväg och dess värld är helt nya för väldigt många i klassen. Fast jag vill börja lära mig om lokens teknik och annat spännande nu. Och allt praktiskt som att faktiskt köra, växla och rangera vagnar. Jag längtar.

I går hade vi Göran E hela dagen. En som har varit med länge och som många inom järnvägen träffat på, även vi tågklarerare. Tråkigt nog ska Göran gå i pension om ett par veckor, men det ska nog bli bra ändå. Vi har också träffat två andra lärare, Björn och Rikard. Två riktigt sköna killar som verkar veta vad dom snackar om.

I dag hade min klass ”första hjälpen”utbildning och grundläggande brandskydds-utbildning. Som utbildad brandman och d-hlr instruktör var det inget nytt för mig. Men läraren var fantastiskt bra så det var ändå ett nöje att lyssna på honom och extra repetition är som bekant aldrig fel. Det var meningen att vi skulle göra några praktiska övningar utomhus, men på grund av snöstormen så blev vi inne hela dagen. Övningarna tar vi till sommaren.

Efter att ha kollat facebook när jag kom hem, så var jag nästan lite glad att ha sluppit jobba på fjärren idag. Enorma problem med infrastrukturen och massor med sena tåg tydligen. Jag tycker synd om kollegorna. När man delar blekinge kustbana på två fjtkl, då vet man att det strular. Hoppas det töar till i morgon natt då jag ska in och köra ett extrapass på fjärren.

140129- 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s