Broms, broms och broms.

I går var det på fjärren JTF-fortbildning och prov för min del. På måndag är det prov i ämnet broms på skolan. Jag börjar vänja mig vid prov nu.

Dom två senaste veckorna har vi läst mycket teori. Bromsteori. Därför kändes det roligt att det idag blev lite praktiska övningar. Vi var halvklass och delade upp oss i två små grupper. Ena gruppen provade på att lossa och byta bromsbelägg med Björn. Andra gruppen provade byta bromsslang och packningar i densamma med Rikard. Därefter tog vi alla uppgifter för att kunna räkna ut bromsprocent och fylla i ”uppgifter till förare”. Innan dagen var slut hann vi även med att växla lite Z67 samt dregla över museets Da-lok som stod uppställt på ett sidospår. Alla fick även stifta bekantskap med ”älgpluggen”. Nu är vi lediga tills måndag då det som sagt är prov på ”broms”. Jag föreslog att det kanske skulle räcka med ett förkortat prov, men det fick inget genomslag hos våra lärare. Dom skulle nog kunna göra ett separat prov till mig om jag inte var nöjd med grundprovet. Bromshumor…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s