Växling

Denna vecka har nog varit omtumlande för många av mina kamrater i klassen. Vi har börjat läsa om växling. Helt plötsligt har vi blivit invigda i många olika begrepp som vi tidigare bara nosat lite på. Begrepp som vägväxling, tillsyningsman, dvärgsignaler och huvudsignaler, handsignaler i dagsljus och mörker, uppställning av fordon, fjtkl, driftplatser och dess delar, linjen och dess delar, huvudspår och sidospår, olika trafikverksamheter såsom skydd och färder, med- och motväxlar mm. Vi ska inte bara kunna dessa begrepp utan givetvis också vad de innebär och vad det står om dom i JTF. På måndag blir det lite praktik i Helsingborg och på torsdag är det prov. Jag inser nu vilket enormt försprång jag som tkl har jämfört med mina kamrater.

Vi har även under veckan varit ute på skolans banområde för att se på växlar och provat att veva om dessa för hand.

140324- 26

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s