Tillbaka till fjärren

Så var det sommarlov. Det var ju några år sedan jag senast hade sommarlov. Alla prov på skolan har gått bra och jag är nu redo att gå på min första kör-LIA till hösten. Redan första skoldagen i augusti är det dags. Vi har inte fått reda på våra praktikplatser än, men det spelar ingen roll för mig var jag hamnar. Så här på den första LIA:n har det nog ingen betydelse på vilket bolag man hamnar då det är tänkt att vi i fyra veckor ska köra våra absolut första turer på riktigt och öva ATC, signaler och grundläggande körning.

Under sommaren är jag, förutom två semesterveckor, tillbaka på fjärren i Malmö. Strejken är över och allt håller på att återgå till det normala. Man skulle kunna tro att det varit lugnt på fjärren under strejkperioden, men det har varit väldigt mycket att göra trots allt. Våra informatörer har haft mycket jobb med att ställa in tåg, skylta om och se till att bussar och annat gått som dom ska. Under hela strejkperioden har ungefär 2800 tåg ställts in. Trafikledarna har upplevt ett kraftigt ökat spårunderhåll på ”vita tider” det vill säga tider i spåret utan arbetsplaner.

När strejken avslutades skulle helt plötsligt en massa tåg börja rulla. Då blev det lite pyssel med att få till hela ekvationen med var alla vagnar fanns och var all personal befann sig. Arbetet med sjukskrivningar och annat hade stått still på Veolia under strejken, så det blev lite kaos det första dygnet. Men på det stora hela upplevde vi på fjärren att allt fungerat riktigt bra.

Nu till en liten bomb. Som av en händelse läste jag på intranätet en liten notis i nyhetsbrevet ”Senaste nytt från region syd”. Här kan man se, om man läser noggrant, ett uttalande från Linus Eriksson, Chef Trafikledning region Syd:
”Man har nu beslutat att det ska blir fyra trafikcentraler, nämligen i Malmö, Gävle, Göteborg och Stockholm.” Ja, det var ju ingen liten notis precis. Eller…en liten notis var precis vad det var. Men en ganska stor nyhet i övrigt…

140208- 22

2 tankar på “Tillbaka till fjärren

    • Oj, var jag? Tack. Antagligen första och sista gången. Jag siktar ju inte direkt på nyheter 😉 Men du var först med dementin ser jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s