Snabba svängar

I mars skrev en bloggarkollega och förare om det dystra besked som drabbat Green Cargo och andra tågoperatörer i landet. Man var tvungen att dra ner på personal överallt. Och inte lite heller. 600 personer i personalstyrkan skulle bort bara på GC. Framtiden såg onekligen dyster ut för oss lokförarelever och man undrade om man verkligen gjorde rätt som höll på att utbilda sig till förare. Alla som jag träffade frågade mig om det verkligen skulle finnas jobb när jag var klar med utbildningen.

Idag är bilden en helt annan. Dom flesta är övertygade att det inom ett eller ett par år kommer att saknas lokförare och utbildningarna i Sverige kommer inte att kunna täcka det behovet. Man har ju hört att det svänger snabbt inom järnvägsbranschen, men detta måste nog vara rekord? Det verkar inte bara vara ekonomin inom järnvägsunderhållet som man räknar fel på? Fast jag visste att jag gjorde rätt hela tiden. Jag valde med hjärtat och inte med hjärnan…

Nedan är ett intressant klipp från Sveriges Radio P4 Kristianstad, där man cirka en minut in i klippet pratar om lokförarsituationen i landet.

Nyhetssvep SR P4 Skåne – 2014-08-23

IMG_5664

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s