Hallandsåsen 2

åsen-16

Sveriges Järnvägsmuseum har givetvis också uppmärksammat att banan över åsen kommer att försvinna och velat göra något kul kring detta i övrigt ganska tråkiga faktum. Man ville köra det absolut sista tåget över åsen och då även sälja biljetter till detta evenemang.  Egentligen hade transdev det absolut sista tågläget innan banan stängdes, men man ställde in det tåget så att sista turen skulle bli järnvägsmuseets färd från Båstad Norra till Ängelholm. Några dagar innan turen upptäcker man att transdevs öresundståg faktiskt är återanordnat av någon anledning. Det visar sig inte gå att ändra på. Får jag spekulera, tror jag att någon på nämnda bolag insett att man faktiskt skulle kunna bli historiska genom att köra det absolut sista tåget över åsen, och sett till att återanordna tåget igen. Men som sagt, det är bara vad jag tror.

Hur som helst. Vi skulle i alla fall få köra det näst sista tåget över åsen på onsdag kväll. Men först skulle vi köra ångtåg över kullen hela lördag och söndag. Det var massor av människor som ville åka med ångtåget en sista gång över åsen. Biljetterna var i princip slut bägge dagarna. Ångloken som drog tåget denna dag var B1108 och B1429. På grund av ett planerat arbete i Båstad Norra, fick vi köra hela vägen till Laholm Västra för att där göra rundgång med loken innan vi kunde köra tillbaka till Ängelholm. Det stod massor med människor utmed hela banan för att se oss åka förbi och för att en sista gång uppleva ånglok som körde över åsen.

Både lördag och söndag blev två fina dagar med ånglokskörningarna över åsen. Allt klaffade perfekt och jag tror att alla var nöjda, både vi som arbetade och resenärerna. På söndags kväll satt hela ligan utanför lokstallet och njöt av den fina kvällen. Vi pratade om hur dagarna hade gått och skattade när någon berättade om en rolig incident som inträffat. Alla var oerhört nöjda med hela helgen. Patric, föreståndaren för järnvägsskolans restaurang, hade gjort några fantastiska smörgåstårtor som vi avnjöt inne i lokstallet. Efter maten gick vi och duschade av oss koldammet och svetten. När jag lite senare gick över bangården mot vagnen där min sovkupé fanns så tänkte jag på vilken tur jag har. Jag umgås med några av mina bästa vänner och gör det jag älskar att göra. Det kunde varit sämre. Nedan följer en bildkavalkad från söndagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s